Nieuws

Confrérie des Chevaliers

De internationale slagersvakvereniging Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau heeft in de afgelopen maanden weer duizenden inzendingen van ambachtelijke slagers uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk beoordeeld. De deelnemende slagers stuurden in deze vakwedstrijd in maar liefst 10 verschillende categorieën hun ambachtelijke vleeswaren in ter beoordeling.

    A Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
    B Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
    C Verduurzaamde vleeswaren, gezouten, gedroogd en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
    D Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
    E Patés of terrines
    F Leverworst, leverkaas, leverpastei (allen snijdbaar)
    G Gekookte worstsoorten en vleespastei
    H Barbecueworst
    I Grillworst
    J Kant & klaar gerechten

Slagerij Meggie en Loek uit Simpelveld stuurde in alle categorieën hun ambachtelijke producten in. Vol trots kunnen zij melden dat zij ‘overall’ dus met het hoogste gemiddelde over alle categorieën de hoogste score van alle Nederlandse inzendingen wisten te scoren. Daarmee werd Slagerij Meggie en Loek in deze prestigieuze internationale wedstrijd onder ambachtelijke slagers dus 1e Nationaal Kampioen Nederland.

Normaal gesproken zou afgelopen vrijdag de prijsuitreiking hebben plaatsgevonden. Iets wat in de huidige omstandigheden natuurlijk helaas niet mogelijk bleek. Vandaar dat de beker en de oorkondes horend bij deze prijs per post aan Meggie en Loek gestuurd zullen worden. Zodra deze binnen zijn, zullen ze natuurlijk in hun slagerij aan de Dorpsstraat 16 in Simpelveld te bewonderen zijn.

De prijswinnende ambachtelijke producten zijn natuurlijk altijd in het assortiment van Slagerij Meggie en Loek verkrijgbaar. Zo lang als de beperkende maatregelen van kracht zijn, kunt u ook telefonisch een bestelling doorgeven. Deze kan dan aan het ‘pick-up-punt’ worden opgehaald of zelfs worden bezorgd. De slagerij is van woensdag t/m zaterdag geopend en alle medewerkers werken volgens de geldende RIVM normen. Het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkel is, moet natuurlijk beperkt blijven, zodat de afstand van 1,5 meter kan worden aangehouden.


Glutenvrije producten

Sinds kort hebben wij een aantal glutenvrije producten in ons assortiment: glutenvrije gehaktballen en reibekuchen. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.


Nieuwe bedrijfskleding

Wij hebben voor onze medewerkers nieuwe bedrijfskleding.

Van Slager tot Chef maakt het slagersvak hip&happening

Persbericht - 15 april 2015

Vanaf zondag 18 oktober 2015 zal wekelijks op RTL4 een nieuw televisieprogramma worden uitgezonden met de titel ‘Van Slager tot Chef’.

Waarom Van Slager tot Chef?
Een ambachtelijk slager moet meer in huis hebben dan alleen verstand van lekker vlees. Naast een gedegen dosis product- en  marktkennis wordt van hem/haar steeds vaker de rol van chef verwacht. Hij of zij moet dus voldoende weten van bereidingswijzen, smaak, smaakmakers en trends op culinair gebied. Hij of zij moet bij voorkeur buiten de branche kunnen denken en vernieuwend zijn. Een  moderne slagerij is veel vaker een ‘smaaktheater’ waarin ‘beleving’ en ‘gedegen advies’ belangrijke onderdelen van de voorstelling zijn en moeten zorgen voor terugkerend publiek. Doelstelling van het programma is om het ambacht te laten zien en op een positief opbouwende wijze het slagersvak te belichten en het daarmee aantrekkelijk te maken voor jongeren.

Hoe ziet het programma uit?
In ‘Van Slager tot Chef’ worden per aflevering twee jonge aanstormende talenten uit het slagersvak een dag op de proef gesteld. Ze krijgen een opdracht van een ervaren ambachtsman en demonstreren een typische slagersvaardigheid. Van de meester horen we ondertussen waarom hij/zij zo gepassioneerd is over dit vak. Maar ook leren we over de herkomst van bepaalde soorten vlees,  kwaliteitscontrole en wat je er überhaupt voor moet doen om een echte slager te worden. De slager beoordeelt de opdracht. De leerling slager zal met het oog op de toekomst ook moeten leren hoe hij de klant kan laten excelleren in eigen keuken. Elke aflevering kent een winnaar. Hij of zij die de opdrachten het beste heeft uitgevoerd gaat met de chef op een internationale culinaire reis.

Waarom een persbericht van Slagerij Meggie en Loek over een televisieprogramma?
Slechts 7 ambachtelijke slagers zijn vanuit de Nederlandse slagerswereld geselecteerd om als ambachtsman aan een aflevering van het programma mee te werken. Een van die ambachtelijke slagerijen is onze Slagerij Meggie & Loek in Simpelveld. Een uitverkiezing waar we trots op zijn en die aangeeft dat het slagersvak in het Simpelveldse op de juiste ambachtelijke wijze in de praktijk wordt gebracht.

Wie presenteren ‘Van Slager tot Chef’?
Het programma wordt gepresenteerd door Corine Boon. Corine presenteerde lange tijd ‘Eigen Huis en Tuin’, ‘Campinglife’ en programma’s als ‘Gewoon Mooier’. De rol van chef wordt vervuld door Jeroen van der Graaf. Jeroen reist voor initiatiefnemer Verstegen Spices &  Sauces de wereld af op zoek naar nieuwe concepten en trends.


Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00
VrijdagVr 08.00 t/m 18.00
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00
ZondagZo t/m

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.