In "Vlees & Vers" stond een artikel over Meggie en Loek. Hieronder een kleine impressie uit dat artikel.

Slagersechtpaar Meggie en Loek, een paar apart.

Meggie en Loek, hebben sinds tien jaar een succesvolle slagerij aan de Dorpsstraat 16, in het Zuid-Limburgse Simpelveld. Met zijn 6500 inwoners een prachtig dorp in het Mergelland. Vijf jaar geleden is de zaak overgenomen van de familie Souren en sinds twee jaar drastisch verbouwd door KMI-Smeva. Opdracht: een 'warme winkel'. Resultaat: geslaagd!

Eigengemaakt boterhamvlees

'Eigengemaakt boterhamvlees' , zoals Meggie in sappig Zuid-Limburgs dialect zegt, maakt vijfenzestig procent van de omzet uit. Daarom vormen hamspek, hoofdkaas, diverse soorten warme pasteien, bakbloedworst en de eigen gekookte hammen de hoofdmoot vormen. Loek is overtuigd van de kwaliteit van de eigen productie, van zowel de vleeswaren als de sauzen en salades.

Uitstraling

De sfeer is uitzonderlijk goed in deze moderne slagerij. Vijfennegentig procent van de vaste 110 klanten wordt bij de voornaam genoemd, zowel door Meggie als de andere medewerkers. "We hebben hier een ontzettend lage drempel gecreëerd en dat moet zo blijven. Dat is de kracht van onze zaak, de warme eigen uitstraling, de superlekkere producten." Heel beslist zegt Meggie: "Soms wordt er wel eens gevraagd waarom we geen nummerapparaat hebben. Meggie: "Ik stop ermee als Loek hier zo'n apparaat zou willen neerzetten"!

Aria

Meggie en Loek houden van mensen en doen er alles aan om ze tevreden terug te laten komen. Beiden werken keihard van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, maar met veel plezier. Opvallend is dat Loek van zingen houdt en een zangstudie van vier jaar aan het conservatorium als operazanger heeft gevolgd.
Parttime slager zijn, muziek studeren en diverse optredens als professioneel solist, viel op een gegeven moment niet meer te combineren. Uiteindelijk is de beslissing genomen om in het slagersvak verder te gaan. Soms klinkt er vanuit de worstmakerij een aria van Verdi boven het geluid van machines uit. De klanten weten dan dat er iets lekkers wordt gemaakt.

Toekomst

Over de toekomst wordt veel gepraat en hoe dat gaat verlopen blijft nog een vraag. Eerst wordt de buffetkeuken verbeterd, want het verzorgen van buffetten, vaak meerdere keren per week, is een passie van Loek.

Plaathammen

De plaathammen worden bereid naar eigen recept. "Eerst twee weken droogzouten, met door het zout gemengde walnoot, knoflook en peper. Daarna twee weken in de pekel en dan anderhalve maand in de rijpingscel." Voor Pasen hangt er een hele serie klaar die voor
€ 3,50 per 100 gram verkocht worden. Vanwege zijn zangkwaliteiten heeft Meggie deze heerlijke ham de toepasselijke naam PAVAROTTIHAM gegeven.


Openingstijden

MaandagMa t/m
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00
VrijdagVr 08.00 t/m 18.00
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00
ZondagZo t/m

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.